Frații Tate dau „LOVITURA” în justiție. Curtea de Apel București a decis retrimiterea la DIICOT a dosarului / Ce urmează

Frații Tate dau LOVITURA în justiție. Curtea de Apel București a decis retrimiterea la DIICOT a dosarului / Ce urmează
Frații Andrew și Tristan Tate
Publicat: 19/11/2024, 14:18
Actualizat: 19/11/2024, 14:33

Victorie uriașă în instanță pentru frații Tate! Mai exact, Curtea de Apel respinge decizia de trimitere în judecată a fraților Tate în dosarul în care aceștia sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată şi viol în formă continuată, hotărând excluderea mai multor probe şi declaraţii din dosar. Decizia magistraţilor este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a mai hotărât ca această măsură să fie dusă de către Parchetul Înalta Curte de Casaţie – DIICOT – Structura Centrală, căruia i se trimite dosarul de urmărire penală ulterior finalizării procedurii de cameră preliminară.

Astfel, procurorii DIICOT au termen cinci zile pentru a preciza dacă menţin dispoziţia de trimitere în judecată a fraţilor Tate sau solicită restituirea cauzei.

„Încălcarea dreptului la apărare al inculpatului Tate Andrew”

Astfel, instanța a admis apelurile inculpaților împotriva deciziei Tribunalului București de a trimite cazul în instanță, subliniind neregularități esențiale în dosarul acuzării și confirmând încălcări semnificative ale drepturilor legale ale inculpaților.

Magistraţii au constatat mai multe probleme, printre care ”modalitatea de prezentare a situaţiei de fapt şi de descriere a elementelor constitutive în cazul infracţiunii de trafic de persoane comisă de contestatoarele Radu Luana şi Naghel Georgiana- Manuela; încălcarea dreptului la apărare al inculpatului Tate III Emory Andrew raportat modalitatea de aducere la cunoştinţă a acuzaţiei de trafic de persoane cu privire la persoana vătămată Christiana Bourne; neindicarea sumelor cu privire la care se impune a se dispune confiscarea specială.”

De asemenea, magistraţii au mai constatat nulitatea relativă a încheierii de şedinţă a judecătorului de la Tribunalul Bucureşti, din 14 aprilie 2022 şi au dispus excluderea declaraţiilor date de două persoane în procedura audierii anticipate.

Instanţa a mai dispus excluderea declaraţiilor date în calitate de martori de fraţii Tate

”În conformitate cu Decizia nr. 22 din 18 ianuarie 2018 a Curţii Constituţionale, dispune îndepărtarea de la dosarul cauzei a acestor mijloace de probă precum şi eliminarea referirilor la aceste mijloace de probă şi eliminarea redării conţinutului acestor mijloace de probă din actele procedurale existente la dosarul de urmărire penală”, a mai precizat sursa citată.

„Se face dreptate, iar acesta este un pas esențial către exonerarea lor”

Reamintim că frații Tate sunt acuzați de trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influenţarea declaraţiilor şi spălare a banilor.

„Aceasta este o victorie monumentală pentru clienții noștri, care și-au menținut nevinovăția de la început. Decizia instanței de a exclude probele cheie și de a solicita rectificarea rechizitoriului demonstrează lipsa unor acuzații fundamentate împotriva lor. Se face dreptate, iar acesta este un pas esențial către exonerarea lor”, a precizat avocatul fraților Tate, Eugen Vidineac.

„Măsura va fi dusă la îndeplinire de către DIICOT, căruia i se trimite dosarul de urmărire penală”

„În conformitate cu Decizia nr. 22 din 18 ianuarie 2018 a Curții Constituționale dispune îndepărtarea de la dosarul cauzei a acestor mijloace de probă precum și eliminarea referirilor la aceste mijloace de probă și eliminarea redării conținutului acestor mijloace de probă din actele procedurale existente la dosarul de urmărire penală.

Măsura va fi dusă la îndeplinire de către Parchetul Înalta Curte de Casaţie – DIICOT – Structura Centrală, căruia i se trimite dosarul de urmărire penală ulterior finalizării procedurii de cameră preliminară. În baza art. 345 alin. 3 C.proc.pen. dispune comunicarea prezentei încheieri Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție- D.I.I.C.O.T. pentru a îndrepta neregularitatea rechizitoriului și pentru a preciza, în termen de 5 zile, dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată a inculpaților sau solicită restituirea cauzei.

Stabilește termen la 10 decembrie 2024 ora 13: 00 pentru când se vor cita inculpații, intimatele- părți civile și intimatele-persoane interesate și se vor încunoștința apărătorii aleși și apărătorii din oficiu. Definitivă”, potrivit precizărilor de pe portalul instanței.

Colecția de mașini de lux a frații Andrew și Tristan Tate valorează milioane de euro

Reamintim că în august 2023, anchetatorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) își continuau procedurile de punere sub sechestru a mașinilor din colecția impresionată de lux a fraților Andrew și Tristan Tate.

Colecția de mașini de lux a fraților Andrew și Tristan Tate, pe care nu au ezitat de-a lungul timpului să o etaleze în mediul online, valorează milioane de euro.

Mașini de sute de mii de euro, sub sigiliu

Între mașinile pe care procurorii de la DIICOT au pus sigiliu se numără o Lada 1500, care valorează aproximativ 10.000 euro, un Aston Martin Vanquish S Ultimate, de 250.000 euro, o mașină Rolls Royce Wraith Black Badge, care costă 360.000 euro, și un BMW X6 M, de 30.000 euro.

De asemenea, sub sechestru se află și un Porsche Carrera 4S 911 992, care are o valoare de piață de 120.000 euro.

CITIȚI ȘI:

 Afacerea de lux pe care FRAȚII TATE au ratat-o în România. ”Le-am zis că 1.000 de euro sunt prea puțini ca să iasă de calitate”

Frații Tate au CONTESTAT sechestrul pus de procurori pe cele 19 mașini de lux, 11 terenuri și alte bunuri de valoare

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Următoarele două luni sunt periculoase. Este un risc de război mondial". Avertismentul ministrului de Externe...
Fiii lui Prigoană riscă dosar penal!! Adriana Bahmuțeanu a aflat că băieții ei riscă să...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi...
Imagini sfâșietoare de la mormântul Andreei Cuciuc. Ce a apărut în cimitir, la câteva ore...
Momentul în care un munte se prăbuşeşte şi un zăcământ de cupru iese la suprafață
„Pentru prima dată în istorie”, Ucraina a lovit o instalație militară de pe teritoriul Rusiei...
Cine este Corina Bode, soția lui Honorius Prigoană. Cu ce se ocupa tânăra înainte să-l...
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: cum...
Ninsori în aproape toată ţara începând de joi. La Bucureşti vom avea parte de zăpadă...
Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare
Ce a apărut la locul de veci al Andreei Cuciuc, după ce a fost înmormântată....
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Sprijinul Ungariei pentru Rusia atrage critici dure din partea Poloniei
Structura IMENSĂ găsită pe fața ASCUNSĂ a Lunii
Se verifică banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se dau pedepse cu închisoarea de...
Unde și când lovește Marele Cutremur țara noastră. Rezultatele înfricoșătoare ale unui studiu
Ce diagnostic a primit Florin Niță după accidentarea de la meciul România – Cipru. Portarul...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
VIDEO Daniela Iliescu este gravidă cu al doilea copil! Culiță Sterp și partenera lui au...
Charles Dumont, compozitor pentru Edith Piaf, a murit la 95 de ani
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Care sunt țesăturile care nu trebuie spălate (aproape niciodată)?